Vinspecialist

Vinspecialist

Vinbutikken

Hos Pinot Butik og Bar står vi altid klar til at give dig den bedste, professionelle rådgivning. Hvad enten du er på udkik efter en god hverdagsvin, en kølig rosé til terrassen eller en større vin til weekenden, så har vi et spændende og bredt sortiment af vine i alle prisklasser fra det meste af verden. Vi øser gerne af vores årelange erfaring inden for vinens verden, også når det handler om at finde den perfekte vin til specifikke madretter. Og naturligvis skænker vi gerne smagsprøver, så du kan sikre dig, at vinen også falder i din smag.

Som vores navn antyder, har vi selv en forkærlighed for franske vine – Bordeaux, Bourgogne, Alsace, Sancerre, Champagne, Rhone, Chateauneuf du Pape, Gigondas, Vacqueras, Cote Rotie, Cornas etc.

Men hvorfor begrænse sig? Vi får løbende nyheder på hylderne fra alle verdensdele, og vi køber kun de vine, som falder i vores smag. Det er den store fordel ved at være uafhængig – modsat kædebutikkerne, der er tvunget til at sælge det, som andre bestemmer for dem.

Vi glæder os til at se jer i butikken, hvor I er velkomne til at gå på opdagelse blandt de mange flasker. De fleste kommer fra følgende vinlande:

Fra Italien er det italienske vine fra Amarone, Barbaresco, Piemonte, Veneto, Toscana, Brunello og Chianti. Fra Tyskland har vi tyske vine fra Rheinhessen, Pfalz, Rheingau, Mosel og udvalget er bredt – Trocken, Kabinett, Feinherb, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese, Eiswein. Fra Spanien har vi spanske vine fra Ribera del Duero, Rioja, Toro, Jumilla, Catalayud, Penedes. Fra USA har vi amerikanske vine fra Napa Valley, Sonoma og Oregon.

Og så sætter vi en ære i at have et af Aarhus´ største udvalg af mousserende vine – Cava, Champagne, Cremant, Prosecco og Spumante.

Endelig er vi leveringsdygtige i flotte gavekurve, chokolade, gavekort, virksomhedsgaver, kundegaver, personalegaver etc., og vi bringer gerne ud.

 

Vinbaren

Hvorfor ikke nyd et glas eller to, når du alligevel er i butikken? Vi har suppleret med Aarhus´ hyggeligste vinbar, som har åbent, når vinbutikken har åbent – og omvendt. Vinbaren har desuden aftenåbent tirsdag til lørdag.

Vi har velassorteret vinkort, der løbende skifter, og derudover kan du frit vælge en flaske fra hylderne og Aarhus’ største, tempererede vinskab, der er fyldt med store cru’er og andre kanonslag, der skal i glasset ved særlige lejligheder.

Foruden vine – hvidvin, rosé, rødvin, portvin og sherry – har vi naturligvis spiritus på kortet. Vinbutikkens brede sortiment af rom, whisky, gin, cognac og diverse likører kan således også nydes i vinbaren, ligesom vi gerne disker op med vores helt egen Aperitivo Sprizz, der svarer til Aperol – bare bedre!

Skal vinen suppleres med lidt til maven, serverer vi diverse snacks, ligesom vi gerne arrangerer tapas med pølse, pate, ost og hjemmebagt brød. Endelig skal det nævnes, at vi også byder på øl, sodavand, te og kaffe – friskmalet og lavet på stempelkande.